Siste innlegg

Lydterapi med krystallboller på «LOGBUA» og i Italia

Samarbeidet med Per Arne Log på LOGBUA

Jeg møtte Per Arne Log for ca. 1 år siden, etter å ha kommentert et fotografi han hadde tatt av rullesteinstranden i Sandvika i Åna – Sira og lagt ut på Instagram. Det ble til et møte på kafe hvor begges kreative sinn møttes, og starten på et spennende samarbeid med konseptutvikling for dem som søker noe utenom det ordinære.

LOGBUA – «huset på havet»

Per Arne har restaurert et gammelt sjøhus i Åna – Sira, som han leier ut til privatpersoner og firma. Det fremstår i dag som et topp moderne 3 etasjers hus bygget på påler slik at det «flyter på havet». Nærheten til naturen, sjøen og stillheten gjør at dette er det perfekte stedet for rekreasjon av kropp og sinn. Konseptet her er bygget på ordene: «FOOD», «ART», «MOSS» og «SEA». På Logbua kan du få servert god italiensk mat og vin, nyte kunst på veggene (som også selges), lese i kunstbøker og oppleve lydterapi i grupper og/eller i en – til – en behandlinger. Alt dette kan nytes på en perle av et sted med umiddelbar nærhet havet og den ville norske naturen.

GUIDEDE TURER TIL ITALIA

Per Arne har bodd i Italia i mange år, og er lommekjent i området rundt Quercianella (Toscana) hvor han har egen leilighet, bare et steinkast fra sjøen. Vi arrangerer gruppeturer herfra til ulike steder i Italia med tanke på at du skal oppleve det beste av mat, kultur, kunst og det som Italia ellers måtte by på. Jeg er med på turene som lydterapeut, og vi er opptatt av å skape unike opplevelser for våre kunder, som de sent vil glemme. I de neste blogginnleggene vil du få en smakebit på de stedene vi har besøkt, og de lydterapeutiske opplevelsene kundene våre har fått oppleve. Mitt ønske for opplevelsene med oss er at du skal reise hjem med et inntrykk av at du har opplevd noe spesielt og noe unik, som du husker for resten av livet. Velkommen til en spennende reise inn i lydterapiens verden!

Foto: Quercianella

lydterapi.tovemoss.no

Intimkonsert i privat kapell i Italia

Dette lille kapellet ligger ved en gammel romervei langs kysten gjennom Toscana. Det er privateid og jeg hadde en intim krystallbollekonsert her for eierne og deres familie. Da jeg entret kapellet ble jeg med en gang fylt av en fredelig følelse, atmosfæren hadde en rolig og behagelig ånd over seg. Dette ble ytterligere forsterket ved å studere de vakre vegg,- og takmaleriene av engler som har preget bygget i flere hundre år. Det vitner om et kunstnerisk sinn som har lagt sin lidenskap og sitt talent i penselen for å skape kunstverk for å glede dem som levde på hans tid, og dem som kom etter ham.

«Jeg lukket døren, satte meg ned ved alteret, tente noen stearinlys og begynte å spille. Med et ble rommet fylt med vakre og harmoniserende toner fra krystallboller. Den gode akustikken i rommet skapte en klang utenom det vanlige, og tok konserten til et nivå av en nesten sakral opplevelse. Konserten var som en reise i tid, med en sterk følelse av nærvær og nærhet til alle dem som har lagt igjen sine bønner og drømmer her opp igjennom årene. Også til dem som kom hit i dag, og vil komme i fremtiden for å søke en stille stund i refleksjon og ettertanke. Stillheten i rommet under seremonien, selv blant de små barna, vitnet om en spesiell og sterk opplevelse de sent vil glemme. Det varmer mitt hjerte».

lydterapi.tovemoss.no

Arrangement med krystallboller på buddhistsenteret «INSTITUTO LAMA TZONG KHAPA» i Italia

«Helt siden jeg var liten har jeg hatt en fasinasjon for munker. Det høres kanskje merkelig ut (og jeg kan ikke forklare hvor denne interessen kommer ifra) med tanke på at jeg lever et liv i vesten som er veldig annerledes enn et asketisk liv. Det er allikevel noe i meg som finner denne måten å leve og se verden på som tiltrekkende, det vekker en nysgjerrighet i meg til å søke selv om jeg ikke helt vet hva jeg søker….»

En av mine absolutt mest minneverdige arrangementer var da jeg spilte på krystallboller på «Istituto Lama Tzong Khapa» –  et tibetansk buddhistisk senter som ligger i hjertet av Toscana. Senteret er kjent for sine dyptgående studier av buddhistisk filosofi og psykologi, og tilbyr regelmessige kurs innen buddhisme, meditasjon og mange andre emner. Alt er rettet mot utvikling av de menneskelige egenskapene godhet, medfølelse og visdom. Instituttsamfunnet består av en sangha; et buddhistisk munke,- og nonnefellesskap, et internasjonalt organ med studenter og besøkende, og en stor gruppe ansatte og frivillige. Dalai Lama har vært her flere ganger og det har også hendt at Richard Gere har vært besøkende.

Den søkende nysgjerrighet min fikk Per Arne Log til å ta kontakt med senteret, da han snakker flytende italiensk. Jeg ønsket å tilbringe tid her for å absorbere stillheten og stemningene i disse vakre og fredelige omgivelsene, i håp om at jeg kunne ta med meg noen gode opplevelser hjem i bagasjen. Mitt største ønske var å ha en krystallbolleseremoni for munkene før de gikk å la seg om kvelden, som en gave til dem som vier så store deler av livet sitt til selvutvikling og dypere forståelse av mennesket og verden. Dessverre lot det seg ikke gjøre, men det var en gruppe med meditasjonselever ved instituttet i de dagene jeg var i området som jeg spilte for. Dette var en stor opplevelse både for  meg og dem. Gruppen bestod av mennesker fra hele verden som kom her for å lære mer om seg selv gjennom meditasjon, og det var en hjertevarm og inkluderende gruppe som tok imot meg da jeg kom. Arrangementet begynte med en liten introduksjon av lydterapi med krystallboller, og deretter en times spilling samtidig som flere mediterte. Etterpå strømmet folk til meg med et ønske om å få vite mer om denne dypt avspennende terapiformen og dele av sine opplevelser i dag.

 

Noen dager senere ble jeg invitert tilbake, og spilte i en liten koselig tehage i tilknytning til instituttet. Hagen var nydelig dekorert med buddhistiske symboler og små sitteområder for tedrikking i ro og mak, både for munkene og de tilreisende. Dette stedet appellerte til meg på flere plan og jeg se allerede frem til å komme tilbake igjen, både som lydterapeut og i egen person.

Som kunstner med spesiell interesse for og fokus på østlig tankegang og filosofi, tok jeg inn så mye jeg kunne i løpet av tiden her. Å være på dette stedet og absorbere alt av stemninger, lukter, lyder, byggninger, følelser, mennesker og andre inntrykk gjorde noe med meg. Jeg ser frem til å bruke alt dette som inspirasjon til kunstprosjekter i fremtiden.

Takk til Istituto Lama Tzong Khapa og menneskene her som tok imot meg imot med åpen armer.

Namaste

lydterapi.tovemoss.no

 

VIP event i «kirken til SAN JACOPO», ISOLA SANTA i Italia

På en av de guidede turene våre tok vi med turistgruppen vår på en kjøretur langt opp i fjellene, nær marmorbruddet i Carrara hvor Michelangelo så Davidstatuen i en stor hvit marmorblokk. Smale, kronglete og trolske veier med store frodige overhengende trær ledet opp til den lille skjulte og nesten eventyraktige landsbyen Isola Santa. Denne gammel middelalderbyen har gjennom tidene vært et sted for losji for pilegrimer og andre reisende. Her finner du «kirken til San Jacopo» med sitt vakkre klokketårn, bygget i år 1260.

«Gamle kirker er blant de vakreste stedene jeg kan tenke meg å spille. Kirker har en helt spesiell stemning og atmosfære, preget av de energetiske fotsporene og historiene til alle som har kommet her for å hvile, finne trygghet og be. Kirker er også utformet med tanke på god akustikk, og sammen med klangen fra krystallboller skapes en helt unik opplevelse. Flotte utsmykninger som historiske malerier, statuer og utskjæringer forsterker og tilfører noe til denne opplevelse».

lydterapi.tovemoss.no

Lydterapi i hagen til klosterkirken «SANT`ANNA i CAMPRENA», Italia. Kirken fra «Den engelske pasienten»

Vi søker stadig nye og spennende steder å utforske lydterapi med krystallboller. Det kan være ulike faktorer som gjør at vi velger akkurat de stedene vi gjør, og denne gangen besøkte vi den flere hundre år gamle klosterkirken «Sant`Anna i Camprena», som ligger i hjertet av Toscana. Du kjenner den kanskje igjen? Den Italiensk amerikanske regissøren Anthony Minghella valgte denne kirken for å lage noen av de mest kjente scenene til filmen «Den engelske pasienten», vinner av 9 Oscar.

 

Her er de berømte scenene fra filmen hvor Juliette Binoche betrakter de nydelige veggmaleriene inni kirken: https://www.youtube.com/watch?v=8DlxO2frMPE

Dette var et sted vi begge gledet oss veldig til å utforske, og etter å ha tilbragt en stund inni kirken avsluttet jeg besøket med å spille på krystallbollene mine i klosterhagen tilhørende kirken.

lydterapi.tovemoss.no

 

Reportasje for bokasinet «FEELGOOD» 2. utgave 2019

En av de mest spennende og eventyrlige oppdragene jeg har vært med på var når bokasinet «FEELGOOD» var på LOGBUA, for å lage en reportasje om konseptet vårt her. «FEELGOOD» er et bokasin for kunst, kultur og design av magasingründer, konseptutvikler og redaktør Gullaug Pless. Dette er et meget eksklusivt bokasin som kommer ut to ganger i året. Det kan kjøpes på Narvesen og du finner det på flere store hoteller i Norge. Historiene og menneskene er håndplukket, og noen av dem du kan lese om er: Magne Furuholmen, Lene Marie Fossen, Camilla Prytz, Morten Krogvold m.f.

 

 «Jeg er nysgjerrig og trigges av det autentiske og genuine, det som skapes av hengivne sjeler. Kvalitet og ekthet, gjerne noe annerledes, men alltid med ufravikelige krav til kvalitet.»

– Gullaug Pless –

Gullaug og hennes flotte team møtte oss på Logbua hvor vi tilbragte noen dager sammen for at de skulle få muligheten til å bli kjent med oss, Logbua og konseptet her. Dette var noen innholdsrike dager hvor vi hadde ulike opplevelser sammen. Jeg husker best den dagen vi tok med kunstneren Kaire Kitse og fotograf Trond Andersen til en av hulene i Brufjellet, for fotoshoot med meg og krystallbollene. Lokasjonen for fotoshooten var en relativt ukjent hule utenfor den vanlige turstien til de berømte Brufjellhulen, som Per Arne Log kjenner godt til. Turen var strabasiøs med krystallboller i sekker og Trond og Kaire med dyrt kamerautstyr langs bratte fjellsider som endte i havet. Det ble en del fjellklatring, men da vi omsider kom frem og fikk satt opp krystallbollene skjønte vi alle at det var verdt turen. Klangen fra krystallbollene som fylte hulen, bølgeskvulp og lukten av hav, solen som skinte og laget spennende skygger i hulen. Iverne etter å ta fotografier og dokumentere en setting som representerer noe nytt og unikt som aldri har blitt gjort før! Stemningen mellom oss var til å ta og føle på. Alle glade for at vi hadde jobbet så hardt for å få til denne fotoshooten. Når tørr å satse på å gjøre noe annerledes, vanskelig og kanskje litt crazy, gir det ofte de beste historiene og de mest spektakulære fotografiene.

Melkehvite krystallboller og hvit drakt mot de røffe og mørke fjellveggene skapte et stemning som ikke kan forklares, men som må oppleves. Og som de sier, et bilde sier mer enn 1000 ord.

Takk til Gullaug og hennes fantastiske team for samarbeidet og den flotte 14 siders reportasjen i «FEELGOOD» 2. utgave 2019.

lydterapi.tovemoss.no

Lydspa i varmekilder i BAGNI SAN FILIPPO

Å være ute i naturen har forskning vist at har mange positive helseeffekter. Frisk luft renser lungene og gir bedre immunforsvar, det gjør deg gladere og du får mer energi. Og sist men ikke minst, det får deg til å senke skulderen og slappe av. Jeg søker ofte naturen for å finne tilbake til meg selv og kjenne at jeg lander etter hektiske dager på jobb. Det hender at jeg tar med meg noen av krystallbollene mine på disse utfluktene, og jeg ser gang på gang hvor godt dette passer sammen. Jeg har derfor utviklet konseptet med

«lydterapi ute i naturen» – naturens iboende beroligende effekt blir ytterligere forsterket av den dype avspenningen krystallbollene trigger i kropp og sinn. I tillegg får du en opplevelse du sent vil glemme!

Jeg har en lidenskap for å finne steder og skape atmosfærer for unike opplevelser for de som velger meg som deres lydterapeut! Da jeg etter tips fra Per Arne Log kom til mineralkildene i Bagni San Filippo, visste jeg med en gang at dette var et perfekt sted for de som søker dyp avspenning, i omgivelser som tatt ut fra en eventyrfilm i det jeg vil kalle naturens eget spa. Disse varmekildene ble brukt helt tilbake til romertiden på grunn av sin behagelige temperatur, nydelige omgivelser og helsebringende effekter. Vannet som renner ned i kulpene er svovelholdige og rike på kalsium. De særegne egenskapene til vannet gjør dem effektive i bekjempelse av visse typer sykdommer, for eksempel i luftveiene og dermatologisk sett.

«Se for deg en mørk skog om kvelden, hvor stjernene lyser opp himmelen og tretoppene som små funklende diamanter. Du lukker øynene og hører susingen i trærne. Du tar et dypt åndedrag og kjenner den friske duften av skog. Roen begynner å senke seg. Lommelykten din lyser opp stien som bukter seg innover i skogen. Etter en stund oppdager du et sted langt der inne hvor det kommer skinnende lys mot deg. Du følger stien til skogens kjerne og møtes av et romantisk hav av kubbelys, som omringer en dampende og kalkhvit varmekilde med lyseblått vann. Konturene av de organiske kalkformasjonene i ulike farger som omringer kulpen trer også frem i lyset.

Du synker ned i kulpen, hviler hodet på den skinnende hvite kalken og lar det varme vannet omslutte deg. En behagelig lyd av rennende vann forsyner kulpen med nytt varmt vann kontinuerlig. Harmoniserende toner fra krystallboller fyller luften og øregangen, roen senker seg og du blir avslappet i hele kroppen som flyter rolig i vannet. Du befinner deg i naturens egen spaavdelig, og nyter stemningen mens du ser på stjernene som blinker mellom tretoppene».

Dette er et eksempel på en opplevelse jeg ønsker å skape for deg. Et pusterom fra hverdagen, et fristed hvor du kan være deg selv, senke skuldrene og slappe av.

Mitt motto er at alt er mulig!

Jeg gjør mitt ytterste for å skape øyeblikk som dette, om det er på et sted jeg velger ut eller om du har et sted i tankene du kunne tenke deg å ha lydspa. På hytten, i båten eller et annet sted, jeg kommer dit du er!

For å booke en magisk opplevelse kan du kontakte meg HER

lydterapi.tovemoss.no

Lamaer ved LISTA FYR

Hovedbildet er tatt da jeg var på Lista fyr og besøkte de mange lamaene som går fritt her og beiter. Den ene lamaen ble veldig nysgjerrig på krystallbolleklangen, han kom nær meg og ble stående en stund før han rolig ruslet videre.

NY BEHANDLING! LYDTERAPI FOR DYR:

Etter å ha hatt en rekke lydterapibehandlinger i hjemmene til folk, ser jeg gjentatte ganger dyrs nysgjerrighet, positive tilnærming og nærhet til krystallbollene og meg ved spilling. I og med at dyr er sensitive for energier, er de åpne og mottakelige for ulike typer energibehandlinger. Lydterapi med krystallboller er en slik behandling, hvor man arbeider med energisystemet i kroppen. Basert på disse erfaringene med dyr de siste årene, har jeg utviklet konseptet

«lydterapi for dyr» – dyrene omringes av harmoniserende og pleiende toner fra krystallboller, under rolige og trygge omstendighet i eget hjem, på gården e.l.

På forhånd har jeg vært i kontakt med deg for en kort brifing angående omstendigheten til dyret/dyrene (nylig adopsjon, separasjonsangst, situasjonsstress o.l.). Jeg setter ingen diagnoser eller gjør noen form for medisinsk vurdering, men tilbyr en avslappende lydterapeutisk opplevelse som kan gi dyrene dine ro, balanse og fornyet energi. Dette er også en fin gave og opplevelse for glade og friske dyr.

«Jeg er veldig glad i dyr og nærheten til dem er noe av det fineste jeg opplever!»

Bestill time til ditt/dine dyr her

Performance med krystallboller i BAGNO VIGNONI

Bagno Vignoni er en gammel italiensk landsby som ligger på en høyde over Val d’Orcia i Toscana. Stedet er romantisk, intimt, mystisk, eksklusivt og har mye historie i murene. Midt i kjernen av landsbyen ligger det et eldgammelt basseng med kurvann kjent fra antikken. Det har vært et badested for de rike og velstående i lang tid, blant annet Lorenzo il Magnifico, Katerina av Sienna og pave Pius ll. Bassenget prydes av yndig kunst som lyses opp om kvelden.

 

Som kunstner er musikk og kunst en kombinasjon som interesserer meg, da jeg opplever at det tilfører kunsten en ny dimensjon og dybde. Jeg jobber med og utforsker stadig vekk denne kombinasjonen i min kunstneriske praksis, og ønsket å oppleve krystallbollenes mange toner på dette stedet med vakker kunst, som har vært besøkt av mange kunstnere opp igjennom tidene. En kveld tok Per Arne og jeg med oss krystallbollene og jeg hadde en performance for landsbyens innbygger og tilreisende, under en funklende stjernehimmel med lysende ballerinaer stigende opp fra det dampende vannmagasinet som reflekterte en skinnende måne. Atmosfæren var til å ta og kjenne på, i det tonene fra krystallbollene smeltet sammen med stedets mystikk og stemning om kvelden.

Har du et spesielt sted i Norge eller i utlandet du liker å reise til, hvor du kunne tenke deg en konsert, event e.l. med lydterapi med krystallboller? Ta kontakt for et spennende tilbud!

lydterapi.tovemoss.no

 

DANCE WITH ME

 

Run away with me, in the night, when no one can see us but the stars. Let us run away from mediocre minds, to the place where we can be free.

One step forward, to steps back. It is almost like we dance together in life, trying to find a foothold… Maybe we do? Come dance with me for real! Let go off all the worries and fears, tear down the walls for a moment in total freedom – naked for a other person to see. I will do the same for you, in the deepest respect.

Let our bodies melt together and dance with me until the morning rises – excitement, frustration, tears, laughter, sexuality, vulnerability. Let our bodies move together holding the weakness and strenghts of each other, listening, trying, failing, falling together till we know we are in mutual understanding – finding the perfect rhytm of our bodies to the stage where all doubt is gone. To where we know the next step without speaking. To where we know we hold each other regardless of what the darkness off our minds will show us.

I want you to hold me like I need to be held, because you know how – I sense it in your soulfull eyes. I want to hold you the way you need to be held, because my arms are strong, for you.

I close my eyes to activate all my senses, to the beautiful rhytme of harmony we are creating together in this moment. I know you do the same because you carry the same sensitivity as me, and that is why I know we can dance together, nurturing whats needs to be nurtured on a deeper level than these human bodies…

Close your eyes and hold me so tight that you can feel my heartbeats, and let us float into the night together. Hear the song from my heart that sings every time you look deep into my eyes:

 

«Don`t be afraid to let me into your mind, because I will not judge you».

«Don`t be afraid to let me into your heart, because I will not hurt you».

«Don`t be afraid to let me into your home, because I will not leave you».