Lydterapi eventer
Skriv en kommentar

Arrangement med krystallboller på buddhistsenteret «INSTITUTO LAMA TZONG KHAPA» i Italia

«Helt siden jeg var liten har jeg hatt en fasinasjon for munker. Det høres kanskje merkelig ut (og jeg kan ikke forklare hvor denne interessen kommer ifra) med tanke på at jeg lever et liv i vesten som er veldig annerledes enn et asketisk liv. Det er allikevel noe i meg som finner denne måten å leve og se verden på som tiltrekkende, det vekker en nysgjerrighet i meg til å søke selv om jeg ikke helt vet hva jeg søker….»

En av mine absolutt mest minneverdige arrangementer var da jeg spilte på krystallboller på «Istituto Lama Tzong Khapa» –  et tibetansk buddhistisk senter som ligger i hjertet av Toscana. Senteret er kjent for sine dyptgående studier av buddhistisk filosofi og psykologi, og tilbyr regelmessige kurs innen buddhisme, meditasjon og mange andre emner. Alt er rettet mot utvikling av de menneskelige egenskapene godhet, medfølelse og visdom. Instituttsamfunnet består av en sangha; et buddhistisk munke,- og nonnefellesskap, et internasjonalt organ med studenter og besøkende, og en stor gruppe ansatte og frivillige. Dalai Lama har vært her flere ganger og det har også hendt at Richard Gere har vært besøkende.

Den søkende nysgjerrighet min fikk Per Arne Log til å ta kontakt med senteret, da han snakker flytende italiensk. Jeg ønsket å tilbringe tid her for å absorbere stillheten og stemningene i disse vakre og fredelige omgivelsene, i håp om at jeg kunne ta med meg noen gode opplevelser hjem i bagasjen. Mitt største ønske var å ha en krystallbolleseremoni for munkene før de gikk å la seg om kvelden, som en gave til dem som vier så store deler av livet sitt til selvutvikling og dypere forståelse av mennesket og verden. Dessverre lot det seg ikke gjøre, men det var en gruppe med meditasjonselever ved instituttet i de dagene jeg var i området som jeg spilte for. Dette var en stor opplevelse både for  meg og dem. Gruppen bestod av mennesker fra hele verden som kom her for å lære mer om seg selv gjennom meditasjon, og det var en hjertevarm og inkluderende gruppe som tok imot meg da jeg kom. Arrangementet begynte med en liten introduksjon av lydterapi med krystallboller, og deretter en times spilling samtidig som flere mediterte. Etterpå strømmet folk til meg med et ønske om å få vite mer om denne dypt avspennende terapiformen og dele av sine opplevelser i dag.

 

Noen dager senere ble jeg invitert tilbake, og spilte i en liten koselig tehage i tilknytning til instituttet. Hagen var nydelig dekorert med buddhistiske symboler og små sitteområder for tedrikking i ro og mak, både for munkene og de tilreisende. Dette stedet appellerte til meg på flere plan og jeg se allerede frem til å komme tilbake igjen, både som lydterapeut og i egen person.

Som kunstner med spesiell interesse for og fokus på østlig tankegang og filosofi, tok jeg inn så mye jeg kunne i løpet av tiden her. Å være på dette stedet og absorbere alt av stemninger, lukter, lyder, byggninger, følelser, mennesker og andre inntrykk gjorde noe med meg. Jeg ser frem til å bruke alt dette som inspirasjon til kunstprosjekter i fremtiden.

Takk til Istituto Lama Tzong Khapa og menneskene her som tok imot meg imot med åpen armer.

Namaste

lydterapi.tovemoss.no

 

Legg inn en kommentar