Om lydterapi
Skriv en kommentar

Mitt møte med krystallboller – en vekker og et kall

Mitt møte med krystallboller

– en vekker og et kall

 

I fjor hadde jeg mitt første møte med krystallboller, lite visste jeg om at fra denne dagen av kom krystallboller til å bli en viktig del av livet mitt.

«Jeg ligger på gulvet og kjenner vibrasjonene fra krystallbollene bevege seg inn i kroppen, en følelse av letthet og indre ro brer seg i meg. Det er en følelse jeg aldri har kjent før, og helt uvitende om hva som faktisk skjedde med meg i dette rommet under denne behandlingen så vekket det noe i meg. Det var som om jeg «våknet» og ble konfrontert med en opplevelse som jeg på ett eller annet sted langt inne i meg visste at jeg kom til å få som oppgave å formidle videre til andre».

Jeg har alltid sett med stor fascinasjon på mennesker som sier at de har funnet sitt kall. Da jeg var liten gledet jeg meg til å bli voksen og finne mitt kall. Som liten drømte jeg om å bli skuespiller, modell og klesdesigner. Nå når jeg sitter her foran pcen og skriver så smiler jeg litt av dette, ikke av drømmene mine som liten, men av hvordan man etter hvert som man blir eldre blir mer kjent med seg selv og skjønner hvordan et kall egentlig føles. Nå sitter jeg her som kunstner, modell, sosionom og om ikke altfor lenge til, lyd terapeut. Det siste skal jeg komme tilbake til, jeg har mye å fortelle deg om denne spennende tiden jeg går inn i nå. Jeg tar en liten avstikker med 3 hovedpunkter før jeg nøster opp tråden til krystallbollene igjen.

1. LIVETS ERFARINGER

Jeg vil beskrive livet som en reise og som de sier: «veien blir til mens man går». Sånn føler jeg det har vært for meg. Da jeg skulle utdanne meg var det flere ting jeg drømte om å gjøre, men så valgte jeg «safe» og ble sosionom fremfor å reise til Oslo for å gå på Esmond og bli klesdesigner. Det er et valg jeg både har angret og ikke angret på. Det høres kanskje merkelig ut, men jo eldre man blir jo mer skjønner man at all lærdom er god lærdom. Sosionomstudiet viste meg en verden hvor man kunne forstå mennesker og deres handlinger på et dypt plan, og det hadde jeg behov for. Det er mange som blir sjokkert når jeg sier det, men jeg var ikke blant de populære på skolen, jeg var det man kaller ett mobbeoffer. Dette holdt jeg for meg selv i mange år og det førte til at jeg til tider flyktet fra omstendighetene ved å vende fokus innover i min indre verden, hvor fantasien, tankene og følelsene spilte en viktig rolle. Jeg lærte å lytte til kroppen og undersøke hvordan følelseslivet påvirket meg. Interessen for å studere menneskets indre ble springbrettet til sosionomstudiet.

Man opplever vanskelige ting i livet sitt for at man skal lære noe av det å kunne vokse som menneske. Dette er en fryktelig hard lærdom og blodig urettferdig, men man lærer! Jeg vokste på dette og er på mange måter takknemlig for denne lærdommen.

Det er så mange ganger jeg har stilt spørsmålene «hvorfor», «hvorfor meg» og «hvorfor disse menneskene»? For hvem er det som plager andre, manipulerer og utøver maktmisbruk, jo det er personer som er usikre og ikke har det godt med seg selv. Det er de som i voksenlivet albuer seg frem på bekostning av andre. De er mennesker i ubalanse som ofte blir stående bom fast mentalt sett, de vet ikke bedre. Det er egentlig ganske synd på dem.

«De» representerte alt jeg ikke ønsket å være og på denne måten ble jeg mer og mer bevisst på hvem jeg er og hvilke verdier og holdninger jeg besitter og ønsker å leve etter. Gjennom «deres» handlinger lærte jeg å stole på meg selv, være selvstendig og ta egne valg fremfor å følge massene. De som handler på denne måten har egentlig i bunn og grunn et ganske primitivt handlingsmønster og et snevert syn som man lærer å kjenne igjen. Slik blir man en god menneskekjenner.

Som sosionom fikk jeg muligheten til å hjelpe andre som ikke har det så enkelt i livet, både «de snille» og «de slemme» for å sette det veldig på spissen, men etter hvert skjønte jeg at det var viktig for meg å ta frem den mer kreative delen av meg også. Alt falt på plass da jeg fant min måte å kommunisere på gjennom kunsten, det føltes så riktig. I kunsten får man mulighet til å bruke mange sanser og ord er ikke alltid nødvendig.

Gjennom min livs lærdom var det akkurat som om jeg litt etter litt ble «hjulpet» inn på det sporet jeg skulle velge i livet. Kunsten er en kjempe viktig del av meg, men det var noe mer som skulle komme også.

2. MÅ MAN ALLTID BRUKE ORD?

Av natur er jeg den analytiske typen som er stille, observerer og lytter fremfor å snakke. Noen ganger er det som om det lyser av folk, «hvorfor er du så stille»? Jeg liker ikke å snakke om «været», men å kunne fordype meg i hvem du egentlig er synes jeg er kjempe interessant, og å utforske hvem du er bak alle hverdagens masker. Jeg liker dype samtaler om viktig spørsmål. Men så var det dette med språket da.

Jeg ønsker å se deg for den du er og lytter og forstår uten mange ord. Ord er kommunikasjon, men ord kan være alt annet en klar kommunikasjon, de kan være både misvisende, usanne og brukt for å dekke over virkeligheten. Mange bruker «store ord», men lever ikke opp til det de sier. Hvem er menneskene bak alle disse ordene? Det er flere som har sagt at de har gått til psykolog lenge å snakket og snakket uten å komme noen vei. De bruker ord for å bli forstått, men psykologen forstår dem ikke. Da jeg jobbet som sosionom var det ut ifra et ønske om å hjelpe andre, men både innenfor psykiatrien og andre felt har jeg erfart at ord ikke alltid strekker til, selv om kloke og støtende ord er gode å ha. Av og til handler det om å forstå menneskene bak ordene og handlingene, man må gå dypere for å finne sannheten og kjernen til problemene. Ord er viktige, men det er ikke alltid nok.

 

Jeg begynte å tenke på hvordan man kan hjelper andre, uten bruk av ord, eller så mange ord? Er det mulig?

 

Da jeg begynte å utforske min kreative side og fant min måte gjennom kunsten var jeg solgt. (Jeg skal skrive mer om hvordan kunst har en positiv effekt på mennesker i senere innlegg). Allikevel skulle det vise seg at det var mer i vente for min del. Lyd terapi gjennom krystallboller var det jeg søkte og traff midt på spikeren i forhold til hvordan jeg ønsker å jobbe. Da jeg ble introdusert for bollene visste jeg at det var den andre delen av mitt kall.

Lyd er uhyre intelligent og trenger inn i kroppen og løser opp emosjonelle og fysiske blokkeringer og plager, ikke et eneste ord er nødvendig! Lyden går dit det trengs.

Er ikke det fascinerende? Dette skal jeg fortelle mer om i neste innlegg så følg med, dette er spennende!

Mine opplevelser formet meg og på sin kronglete måte ledet meg på veien mot det jeg opplever at gir stor mening i livet. Som alle andre bærer jeg skygger av fortiden, men erfaringer er det som utvikler oss som mennesker. Jeg forstår min utvikling og det store bildet nå. Det gir meg sjelero.

ALLE GODE TING ER TRE
3. EVNER JEG IKKE VISSTE AT JEG HADDE

Jeg vil fortelle om en siste opplevelse som bekreftet for meg at krystallboller er den rette veien for meg å gå. I fjor vant jeg et kurs hvor man kunne komme i kontakt med «de på den andre siden» og samtidig øve seg/test ut om kan kan «se» andre mennesker, det vil si fortelle ting om dem selv om man bare vet fornavnet. Jeg er den typen som aldri vinner noe og jeg ble veldig glad da jeg vant, men var samtidig skeptisk til å snakke med folk på «den andre siden». Det var litt for høytsvevende for min del og jeg er dessverre litt preget av nåtidens (i hvert fall vestens) syn på «slike ting». Det er en slags mentalitet at det du ikke ser eller kan forklare vitenskapelig (enda) eksisterer ikke eller er ikke sant. Det jeg ser på med triste øyne er at menneskets «behagelighetssone» er så gjennomsyrende «viktig» at så lenge folk har et flott hjem, stabil økonomi og råd til å kjøpe det de trenger og mer til, så slutter folk å stille store og viktig spørsmål som hva som er meningen med livet, hvem eller hva det er som står bak skapelsen av mennesket, jorden, universet etc. Dette sjokkerer meg og jeg er ikke tilhenger av tankegangen om at meningen med livet kun er å formere seg og tjene penger så man kan leve i en «behagelighetssone» i sus og dus uten å tenke over hvorfor man er akkurat den man er, der man er og at man er del av noe større enn seg selv. Jeg har også stor respekt for fortidens kloke mennesker som var svært så opplyste uten tilgang til nåtidens teknologi og de tre p`ene: pad, pod og phone. De var også mer i balanse mentalt sett.

Siden jeg for en gangs skyld vant tenkte jeg at jeg skulle gå. Jeg gikk og følte med en gang et ubehag med tanken på hva vi skulle gjøre, og siden jeg aldri hadde gjort noe slikt før tenkte jeg at alle her er mye flinkere enn meg osv. Du kjenner sikkert til tankemønsteret. Jeg hadde altså en laber holdning til hele opplegget og mine evner, men ble veldig overrasket da jeg fikk kontakt med «den andre siden»! Det ble en så sterk opplevelse at både jeg og den jeg skulle kontakte noen på «den andre siden» for og hente informasjon om satt å gråt i strie flommer. Det viste seg at jeg også kunne «se» den andre personen med stor treffsikkerhet. Jeg ble skamrost for at jeg var så treffesikker på begge områdene og folk ble paffe da de hørte at jeg aldri hadde gjort dette før. Flere sa at jeg virkelig hadde evner og burde utvikle disse. Nå kommer jeg innpå dette med kall igjen, for meg føltes det ikke riktig å snakke med «de på den andre siden» og det skremte meg at jeg var så åpen og «spot on». Det jeg imidlertid kan si er at det at jeg kan «se» andre mennesker så godt og fortelle ting om dem som jeg på forhånd ikke kunne vite, og som de kanskje aldri har fortalt noen, var utrolig givende. Det føler jeg er en flott gave til meg i dette livet som jeg kan bruke på en god måte som lyd terapeut.

GODE VIBRASJONER = BALANSERTE MENNESKER

I denne verden vi lever i nå er det stor ubalanse i mennesker, vi får livsstilsykdommer og bærer rundt på masse emosjonelle blokkeringer og stress fordi alle skal være så flinke og perfekte hele tiden –  et enormt press! Fordi folk er i ubalanse blir de energityver og de projiserer sine følelser over på andre, manipulerer og utnytter, bevisst og/eller ubevisst for å hevde seg selv, føle makt, føle seg oven på, gode nok osv. Makt er alt annet en balanse og derfor er det tungt å jobbe med og omgås andre mennesker til tider. Det er noe vi alle kjenner på. For noen dager siden var det ei som sa til meg at selv om man ønsker alt godt for andre så må man ikke glemme seg selv, fordi da blir man utbrent og ubalansert. Det er kjempe viktig å være bevisst på, men dessverre en vanskelig balansegang med tanke på hverdagens energityver og at man ofte sier ja til ting man ikke ønsker i frykt for å såre andre. (Husk på at andre sårer deg om de ikke tar hensyn til deg og det blir akkurat det samme…) Jeg tenker som så at lyd terapi kan bringe mennesker i balanse og ved at flere kommer i balanse så har de det bedre med seg selv og de rundt seg. De rundt deg har det bedre om de er i balanse og du er i balanse og slik fortsetter det. Det synes jeg er en veldig flott tanke! Dette er viktige tematikker som krystallbollene kan «rydde opp i».

Det er helt utrolig å si dette, men det er akkurat som en ny bit av puslespillet som er livet mitt har falt på plass, og jeg forstår mer og mer at fordi jeg er som jeg er så er kunst og lyd terapi midt i blinken for meg. Jeg har tidligere hørt at jeg er en gammel sjel med mye livsvisdom og at folk føler et velbehag i min nærhet, fordi jeg har en god og mild energi som folk trives i. Dette gjør meg trygg på at jeg er på rett spor.

Alle mennesker er ulike og det synes jeg det er på tide at det blir mer aksept for. Det er ikke sunt med et homogent samfunn, det er ulikheter som utvider horisonten og fremmer utvikling. Det er mange som skjelver i buksene av tanken på at de skal skille seg ut, stikke seg ut fra mengden, men kjenn godt etter, gjør det deg lykkelig å ikke være deg selv? Skal du la andre mennesker bestemme hvordan du skal være og leve? Har de noen rett til det? Nei! Jeg unner alle å finne sitt kall, da får man en trygghet og en kjerne i seg selv, og man forstår at man er del av noe større enn seg selv. Andre trenger ikke forstå, det er ikke deres liv og vei, men aksept er veldig viktig.

Jeg går inn i dette med hjertet og holder nå på med å utdanne meg til lyd terapeut. Tanken er å starte med behandlinger om ikke altfor lenge og håper med tiden å kunne leve av kunsten og lyd terapien. Jeg håper flere og flere kan få øynene opp for denne fantastiske formen for behandling av ulike plager og problemer som går flere tusen år tilbake i tid! I neste innlegg vil jeg ta deg inn i en verden av gode vibrasjoner og forklare hvorfor denne type behandling er så bra for oss mennesker.

Dersom jeg får det tekniske på plass så kan det også hende at du etter hvert får se video av hvordan jeg jobber med krystallbollene mine 😀

Ha en fortsatt fin onsdag!

Namaste

Rotchakra

lydterapi.tovemoss.no

 

Legg inn en kommentar