Smykkekunst
Skriv en kommentar

EN KREATIV REISE

EN KREATIV REISE

Dagens innlegg kaller jeg «en kreativ reise» fordi jeg nylig kommer hjem fra en reise hvor jeg absolutt fikk brukt den kreative siden i meg!

Italia – Toscana, hva skal man si, det er bare helt nyyydelig her! Jeg har hatt noen fantastiske dager her sammen med mamma. Siden vi begge er kunstinteresserte, liker å reise og bruke våres kreative sider så var dette midt i blinken for oss begge to! Firenze er en by proppfull av kunst og vi brukte flere dager på museumsbesøk og tok innover oss alt det flotte og utsøkte som er skapt av noen fantastisk dyktige kunstnere gjennom mange århundre! Også maten, vinen og naturen er helt utsøkt. Å være i Toscana vil jeg beskrive som å være i en romantisk film, ikke rart det er flere filminnspillinger her fra!

Det beste av alt var imidlertid kurset vi var på. Vi var på en meget anerkjent keramikkskole i nesten en uke sammen med en gruppe hærlige mennesker og en av de mest erfarne lærerene inne porselen jeg kan tenke meg. Han hadde holdt på med porselen i nærmere 40 år og håndarbeidet hans var så nøyaktig, møysommelig og forsiktig at man ikke kan bli annet enn imponert! Jeg gikk helt opp i de teknikkene han lærte meg og jeg fikk nok en gang bekreftet at porselen er mitt absolutt favorittmateriale å jobbe med! Nå kan jeg ikke bare lage smykker til kroppen, men også utsmykninger til hjemmet som er laget av syltynn porselen slik som den kinesiske porselenen som er så kjent.

Jeg gleder meg til å teste ut de ulike teknikkene jeg lærte og det kommer nok flere interessante prosjekter i fremtiden *hemmelighetsfull*

 

IMG_3184

I dyp konsentrasjon

IMG_2111

Jeg liker å fordype meg i detaljer 🙂

IMG_2941

Idyllisk tun utenfor skolen og kursrommet

IMG_3469 (2)

Her er ett av mine ferdige verk fra uken, ett transparent porselensfat, nesten like tynt som de gamle tekoppene i kinaporselen. Når man holdet det opp mot lyset ser kan igjennom den hvite porselene, mens den blå porselene ikke er gjennomsiktig. Det var spennende å utforske ulike mønstre og teknikker og jeg liker spillet i farger og lag som vises når sterkt lys treffer porselenen. Jeg hadde ikke trodd at det hadde krevd så mye tålmodighet og forsiktighet for å lage slike fat, men jeg liker å lage ting som tar tid og krever presisjon så dette er en teknikk som jeg tenker å utforske mer med tiden 🙂

20160420_134035

Jeg synes dette er et så koselig bilde! Dette er mamma, læreren min, Curtis Benzle og konen hans. De ble veldig begeistrert da vi fortalte om Norge og kunne gjerne tenke seg en tur, de er hjertelig velkommen 🙂

 

20160418_181948

Jeg tar meg en liten pause i hagen til skolen mens jeg trekker inn en nydelig duft fra en villblomst. Jeg synes det er viktig å nyte og sette pris de små tingene i hverdagen og livet, jeg er sikker på at den takknemligheten for de små tingene gjør man lykkeligere 🙂 Det blå smykket jeg bærer er fra kolleksjonen min, liker det veldig godt)

 

DSC00057

Etter noen fantastiske dager på kurs gikk turen videre til Firenze med lange dager på museum kombinert med mye god italiensk mat og vin. Hadde sansen for denne vinetiketten!

 

IMG_3388

Vi var selvsagt på Uffizi, utrolig mye flott kunst her!!

 

20160427_173058

Er det noe jeg blir inspirert av når jeg lager smykker så er det naturen, det kommer dere til å se igjen i kolleksjonene mine. Her er vi i en park full av blomster. Mamma tok dette bildet og det synes jeg er så fint fordi dette er typisk meg; jeg finner noe fint og studerer det nøye for å se hvordan det er bygd opp, fargekombinasjonene og strukturen. Det har slått meg flere ganger hvor fantastisk naturen egentlig er; den finner den perfekte strukturen og formen til alt, og fargekombinasjonen synes jeg alltid passer sammen..

 

20160427_171305

Selv om jeg ser gleden i den små ting så har jeg en svakhet for raske biler som jeg ikke kommer bort fra, her sammen med utstiller av to rålekre ferrarier 😉

 

IMG_3519

Da var turen over for denne gang, men de sier jo at de som tar på dyrets nese kommer tilbake 😉

 

IMG_3863

Tusen takk for at du tok deg tid til å lese bloggen min, setter stor pris på alle som følger meg!

 

Legg inn en kommentar