Smykkekunst
Skriv en kommentar

YOGA festival

Da jeg ved en tilfeldighet så et oppslag på lokalbutikken min om at det skulle være Yoga festival i Stavanger denne helgen tenkte jeg at jeg ikke kunne gå glipp av dette. Det endte opp med at jeg gikk på timer både fredag, lørdag og søndag og jeg angrer ikke ett sekund, det var en fantastisk god investering av tiden min!

Yogafestival 2016

 

Helt siden jeg begynte å utforske yoga har jeg interessert meg for Kundalini yoga. Jeg var på to timer med Franck Gielen fra Amsterdam i helgen og det var heeelt fantastisk! Han var en kul og energisk type samtidig som han var meget avbalansert.

IMG_2223

 

 

 

Her er et smykke jeg laget i porselen rett før yogafestivalen, det er inspirert av «det tredje øyet». Det flotte med å være smykkekunstner er å kunne lage smykker til enhver anledning!

 

 

Utenom disse timene var jeg på mindfullness,- og meditasjontimer, men noe av det som gjorde mest inntrykk (utenom Francks timer) var en japansk te seremoni jeg deltok på. Det er mye i japanske kultur som fasinerer meg, og dette var intet unntak. Kvinnen som demonstrerte under denne seremonien ønsker å vie livet sitt til å bli «te mester», det er en livslang oppgave! Hun hadde veldig strenge ritualer for hvordan denne teen skulle tilberedes og serveres, alt måtte gjøres i en gitt rekkefølge.

Teseremonien er en over 400 år gammel tradisjon med en spirituell og estetisk disiplin ment for sinnet. Målet er å oppnå harmoni, respekt, renhet og ro.

Da denne seremonien var over satt jeg igjen med en ny forståelse av en tradisjon som var helt ukjent for meg, samtidig som det estetiske ved denne type seremoni virket forlokkende på meg. En av mine mest fremtredende interessefelt som smykkekunstner er estetikk. Estetikk er essensielt i all min smykkeproduksjon, og derfor var det ikke så merkelig at jeg fattet interesse for denne tradisjonen innført av zen munker med en sterk vektlegging av zen – inspirert estetikk.

Alle disse nye inntrykkene fikk meg til å tenke over om jeg kunne lage en egen versjon av teseremonien (den kunne kanskje hete «Toves – te – tid»), da ment som en form for avkobling hvor jeg kan klarne tankene mine, man kan godt kalle det en form for meditasjon.

Da jeg kom hjem fra yogahelgen rigget jeg meg til i stuen akkurat i det blåtimen kom, tente stearinlys, fylte min spesialblandede te (kanskje jeg røper oppskriften en dag) i koppen og lyttet til avslappende toner, mens jeg lot tankene stilne en stund. Jeg kommer nok til å forsøke å ha noen slike stunder innimellom fordi det var utrolig avslappende. Det må sies at jeg er en stor te – entusiast så denne nye måten å drikke te på føles helt riktig for meg 😉

 

Te-Matcha2-652x367

Nå har jeg gått til innkjøp av matcha grønn te som blir brukt i japanske te seremonier. Teen har mange gode helseeffekter (drikker hele tebladet) og jeg er spent på å se om den har noen virkning på meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar