Tema
Skriv en kommentar

Overlevelsesguide for introverte

OVERLEVELSESGUIDE FOR INTROVERTE

DEL 2

 Nå skal jeg ta fatt på overskriften. Hvis du kommer i en sosial situasjon kan du gjøre følgende:

  1. Alltid ha en plan B – eller rettere sagt en rømningsvei. Hvis du vet at du kommer til å komme opp i en situasjon som krever den ekstroverte utgave av deg selv, så sørg for at du har mulighet til å stikke av et sted der du kan være alene en stund. F. eks på do (det er mitt favorittsted – ingen kan stille spørsmål ved hvorfor du er så lenge på do og du får være alene), en veranda (om det er fint vær er det ikke merkelig eller mistenksomt å ville trekke litt frisk luft), gå på badet for å «pudre nesen» (det er en kjent strofe for kvinner, jeg lurer på om det er en introverts høflige måte å si at jeg må stikke her ifra, NÅ.. 😉
  1.  Om du må delta i en sosial setting så forbered deg på spørsmål du kan få og at det mest sannsynlig kommer til å bli mye smalltalk. Når man da møter opp så er man ikke så stresset fordi man har en plan – «Egon, jeg har en plan».
  1. Mediter – sitt i ro og slapp av, gå tur i skogen eller på fjellet, tren, drikk te (meditere er bare så det er sagt mye mer enn å bare sitte med øynene igjen og utbasonere mantra) slik at du opparbeider deg energi og ro FØR du skal ut på noe. Nå har du en kilde å tappe fra under sosialiseringen.
  1. Om du virkelig virkelig ikke ønsker å gå på noe, så er det lov til å si nei (men selvsagt på en høflig måte).
  1. Om du ikke har tenkt ut en plan før den sosiale settingen (introverte kan være/er veldig opptatt av å planlegge alt ned til hver minste detalj og analysere opp og i mente før de skal gjøre noe, så det er lite sannsynlig at du ikke har hatt tid til planlegging og du er mest sannsynlig så stressa at du ikke klarer å tenke klart) så gjør følgende: bruk radaren/antennene/intuisjonen/magefølelsen og finn frem til de som enten er som deg, nærmest deg selv, som rett og slett liker dype samtaler, eller merkelig nok de som snakker mye (om du finner noen som snakker mye og ikke slipper deg til kan du stå og dagdrømme og det er jo noe vi introverte liker, to fluer i en smekk *smokk* *smokk*!)
  1. Siste råd, dersom alt skjærer seg: fake it til you make it! Hardt og brutalt, men slik er det. Ofte må du oppføre deg ekstrovert. (ja, jeg vet at jeg tidligere har poengtert at man må være seg sjæl, men for å være realistisk kan man ikke alltid det, vi lever tross alt i et ekstrovert samfunn, so lets face it: fake it till you make it, men bare om du strengt tatt må!

Legg inn en kommentar