Tema
Skriv en kommentar

Overlevelsesguide for introverte

OVERLEVELSESGUIDE FOR INTROVERTE
DEL 1

 

Jeg vet at dette er en litt dramatisk overskrift på et blogginnlegg, men jeg synes den passer til det jeg jeg nå kommer til å skrive om.

Dette innlegget handler rett og slett om hvordan man som introvert skal kunne overleve i en ekstrovert verden. Min erfaring er at dette er vanskelig og at jeg som oftest må gå på kompromiss med meg selv for å passe inn (og det er noe som jeg selvfølgelig ikke liker eller blir videre lykkelig av).

Overlevelsesguiden skal jo handle om tips og triks til hva man kan gjøre, men først vil jeg komme med et klassisk eksempel på hva man ikke «bør» gjøre, og da kan jeg f. eks bruke meg selv som eksempel: ikke ta en veldig ekstrovert jobb fordi man tror at man kan bli ekstrovert – dette hadde gjort ting mye enklere siden vi lever i et ekstrovert samfunn, men det er å gjøre seg selv en bjørnetjeneste. Introverte har like stor rett til å være i samfunnet som ekstroverte og man må akseptere hvem man er og det får andre også gjøre. Det er altså min lærdom, og det er ingenting galt med å være introvert, vi har mange gode sider som jeg har lært å sette pris på som skiller oss fra ekstroverte.

Som dere sikkert skjønner bruker jeg indirekte Nordsjøjobben som eksempel, og det må sies at jeg ikke rakker ned på denne jobben her ute, den har jeg STOR respekt for slik jeg har nevnt i et tidligere blogginnlegg, så ikke ta det jeg skriver ille opp, men jeg må være ærlig her. (Jeg vil verken rekruttere eller «av rekruttere», jeg bare sier at folk bør velge den yrkesveien som er riktig ut ifra hvem de er) Dette er teamarbeid på høyt nivå, det er høyt og til tider stressende tempo, høye lyder, 12 timers arbeidsdager rundt mange mennesker som du som oftest ikke rekker annet enn å smalltalke med, du gjør stort sett det samme hver dag og du får gjerne store tillitsoppgaver hvor du må være autoritær, snakke høyt, bli sett og kommunisere muntlig, gjerne uten forberedelser.. Jeg trenger ikke si mer enn at grunnen til at jeg hadde denne jobben i 4 ½ år, for dere som lurer på det nå er:

·        Flinke piker «skal» takle alt og aldri vise at de er syke/svake – jeg skulle klare denne jobben, det er bare sånn jeg er. (Det må jo sies at livet her ute virket forlokkende da jeg første gang hørte om det: god lønn, mye fritid. Hva mer kan man ønske seg? For mange er dette kremjobben altså, ikke misforstå, folk blir gjerne her til de går av med pensjon)

·        Jeg fulgte hodet og ikke hjertet – jeg valgte det som jeg oppfattet som en trygg og stabil jobb fremfor å følge hjertet (mennesker trekkes jo mot det som er eller virker sikkert fremfor det ukjente som for mange er synonymt med usikkert/utrygt/»farlig»/vanskelig/utenfor komfortsonen.

 

Hva jeg lærte:

Ikke gjør dette om igjen, lær av dine feil, fortell andre om det, nyt ditt nye liv og ikke se deg tilbake!

Følg med på neste og siste del av OVRELEVELSESGUIDE FOR INTROVERTE som kommer på trykk i morgen (da kommer jeg til poenget med overskriften)

 

Legg inn en kommentar