Tema
Skriv en kommentar

En introverts bekjennelse: å føle seg alene

EN INTROVERTS BEKJENNELSE: Å FØLE SEG ALENE

 

Før tok jeg meg selv flere ganger i å under over om det bare var meg i hele verden som følte og tenkte slik som jeg gjorde.

 

Det er jo i grunnen ikke rart at jeg hadde slike tanker når jeg tenker over adferden til introverte. Er introverte de som roper ut «her er jeg, se meg, hør meg»? Nei, ikke akkurat. Introverte er jo de som ikke nødvendigvis blir lagt så godt merke til og som gjerne holder seg for seg selv eller med sine aller nærmeste. Da slo det meg at det er jo derfor jeg ofte har følt meg så alene og annerledes i samfunnet, jeg kunne ikke «se» dem som var som meg. Det er jo de ekstroverte som «er der ute», synlige. (Nå maler jeg det ganske svart/hvitt, men det er noe i det.. ikke sant?)

En dag kom jeg til å tenke på hva som kan minne om/være et symbol på introverte og uten å stå i fare for å fornærme noen der ute så kom jeg til å tenke på eremittkrepsen; han kommer ut av skallet når han har overskudd og føler seg trygg i omgivelsene, og han trekker seg inn i skallet sitt når han trenger hvile og ting føles utrygge.

Ved å skrive om det å være introvert ønsker jeg å gi andre muligheten til å se og forstå bedre hvordan introverte har det, fordi jeg tror det er mange som ikke forstår oss. Jeg håper selvfølgelig også at andre tørr å komme ut av «skallet sitt», i hvert fall litt. Du er ikke alene og det er godt å komme ut av skallet sitt av og til! Jeg synes i hvert fall det er godt å bare gjøre noe så banalt som å skrive at jeg er introvert, FOR EN LETTELSE! Jeg er lei av å late som om jeg er ekstrovert, for jeg er introvert, da var det også sagt!

Jeg har ofte tenkt at jeg hadde ønsket at andre introverte der ute kunne gi et livstegn fra seg.  Flere ganger har jeg tenkt at det hadde vært fint å lese om andre introvertes tanker i f. eks en blogg, siden vi ofte foretrekker å sitte alene i tankene våre og gruble over ting.

En siste ting, selvfølgelig er også ekstroverte hjertelig velkommen til å lese disse innleggene, det er ikke slik at jeg fremelsker introverte fremfor ekstroverte, men siden jeg er introvert selv så er det det jeg ønsker å skrive om. Kanskje det til og med blir lettere for noen ekstroverte å forstå introverte etter at de har lest noen av blogginnleggene mine, det er jo et lite håp da 😉

 

Legg inn en kommentar